Nordisk Pointermatch 20211021 i Lapua, Finland

Det Svenska laget bestod av Sören Mulvad Johansen med Black Luckys Oden, Henrik Nilsson med Top Point Iris samt reserven Södersjöns Rusty, Alexander Johansson med SJCH Carnbrings Rusty Nail, Kent Svensson med SJCH Black Luckys Kajsa.

Vi anlände onsdag middag och blev erbjudna fantastiska träningsmatcher, bra ordnat av Henrik Standardskjöld-Nordenstam. På kvällen blev det mingel med animerad skyttetävling m.m. Torsdagen Nordisk match som avslutades med gala middag som var helt fantastisk med tal av hedersordförande Pentio Tapio samt stadsdirektör Satu Kankare. Fredagen ägnades åt träning samt studiebesök på patronfabriken samt Kyrö Gin och Whisky destilleri. Lördagen var det elitprovet där Sören och Oden blir 3 samt Alex och Rusty Nail 4 placerad, fantastiskt bra. Kent Svensson och Kajsa låg i topp ända fram till slutet på matchningen då Kent valde att dra Kajsa. Henrik och Iris gick en batalj mot Sören och Södersjöns Rusty vilket slutade olyckligt för båda hundarna.

To be or not to be?

Det var en stor ära för oss alla att representera Sverige och vi föll med flaggan i topp. Danmark vinner, Finland tvåa och Norge lämnar vo.

Att vara eller icke vara är frågan efter avslutad match som dömdes efter helt tokiga regler som satte andemeningen med matchen helt ur spel, dock ingen skugga över de 12 ekipage som kämpade heroiskt under hela matchen. Men ska det bli en fortsättning på matchen måste de regler som skapats i samverkan gälla och då även utvecklas på ett kreativt sätt.

Vid galamiddagen tacktalade Kent Svensson och överlämnande HP från Svenska Pointerklubben samt framhöll vilket fantastiskt land Finland är, det är världens tryggaste land, med världens minst förorenade luft. Finland har högst läskunnighet, bäst på mänsklig välfärd, mest oberoende rättsväsen, bäst polis, nöjdast och litar mest på varandra. Har också helt fantastiska fågelhundsmarker som rätt utnyttjade kan var ett paradis att jaga på. Ska någon mer vilja åka till Finland och tävla vill det till att resurserna utnyttjas på ett ändamålsenligt sätt, för i annat fall är förmodligen intresset för Nordisk match i Finland noll och därav överskriften To be or not to be?

Svenska Pointerklubbens HP en handsnidad kåsa skänkt av Bertil Dagermo gick till uppfödaren av vinnande hund i Diramid Cup vilket blev Marko Stålnacke.

 

/ Kent Svensson
Sören Mulvad Johansen
Henrik Nilsson
Alexander Johansson