Elmia Game Fair 2019

Östsvenska Fågelhundsklubben har sedan många många år tillbaka alltid varit med på mässan som hålls vartannat år på Elmia i Jönköping. Inget undantag i år. De visar upp våra brittiska stående fågelhundar i olika arrangemang  under 3 dagar som mässan håller på. I år var det 30 maj – 1 juni.

Arrangemang under dagarna som våra raser blev representerade:

 • Ras special (fredag och lördag)
  Eva Granfeldt berättade om varje ras och lite av dess historia,  vi kunde under fredagen visa upp alla fem raser men bara fyra under lördagen

 

 • Rasparad (2 ggr per dag)
  fick vi med alla fem raser alla dagar

 

 • Fågelhundsuppvisning (2 ggr per dag)
  Torbjörn Larsson berättar under tiden hunden släpps inom begränsat område under hyffsat kontrollerade former kunna ge en så bra inblick i hur våra olika raser jobbar.
  Visat upp reviering, stånd, sekundering bl a och detta ihop med de kontinentala. Under dagarna visades pointer, engelsk setter, irländsk röd setter, kleiner münsterländer, breton, bracco italiano, vorsteh (korthårig+strävhårig), fick även visat sekundering

 

 • Apportklinik (1 ggn per dag)
  Maud Mattsson berättar och visar hur vi börjar träna apport med våra brittiska fågelhundar, vi visar upp hur en färdig hund apporterar med glädje, även uppvisning av de kontinentala hur de jobbar med lite annat apportvilt samt vattenapportering.

 

Tack alla (deltagare och besökare) som kom dit.

Gästspelare utanför klubben var Maud Mattsson och jag. Första gången för mig att medverka från insidan och upplevde att vi behöver absolut mer engagemang från våra rasklubbar. Behövs inte mycket mer men i alla fall lite.

/Susanne Legneskog