Vad gäller nu när det insjuknat hundar i Norge?

Uppdatering 16 september
Svenska Kennelklubbens presidium har idag beslutat att förlänga stoppet för norska hundar på svenska utställningar, prov, tävlingar och beskrivningar kvarstår och gäller till 30 september. Här berättar vi mer om beslutet och situationen i Norge just nu.Situationen med sjukdomen som drabbar hundar i Norge är fortfarande allvarlig. Det norska veterinärinstitutet, Veterinærinstituttet, jobbar intensivt ihop med andra aktörer för att finna sjukdomsorsaken som ännu är okänd.

Med anledning av detta har Svenska Kennelklubbens presidium beslutat att stoppet för norska hundar att delta på utställning, prov, tävling och beskrivningar i Sverige kvarstår och gäller till 30 september. Läs mer under www.skk.se

Undvik ryktesspridning

I tider av oro vill man givetvis hålla sig uppdaterad. Se till att göra det via tillförlitliga källor och undvik ryktesspridning. Veterinærinstituttet delar löpande med sig av information på webben. Vår svenska motsvarighet SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, som gör en bedömning av läget i Sverige.

Känner du dig orolig?

Om du känner dig orolig för din hund, studera hunden och kontakta din veterinär om den drabbas av blodig diarré och snabbt försämrat allmäntillstånd.

Läs mer

 

Se nedan länkar som uppdateras

Mattilsynet

Norska Veterinärinstitutet

Norska Kennelklubben

Inga andra sidor på sociala medier är att lita på..